Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازنده‌ی موسیقی متن مجموعه «پدرسالار» با بیان اینکه «بدون شک راهنمایی‌های محمد علی کشاورز به ساخت موسیقی این مجموعه کمک بسیاری کرد»، درباره‌ی خاطراتش از این هنرمند فقید چنین یادآور می‌شود: در آن دوره برای تولید مجموعه‌های تلویزیونی وسواس بیشتری وجود داشت.

در صحنه‌هایی از سریال استاد کشاورز در کنار حوض قدم می‌زد و صدای تار پخش می‌شد و به طور کلی ترکیب موسیقی‌های این مجموعه بسیار هماهنگ با سکانس‌های سریال طراحی شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدعلی کشاورز ـ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ـ روز گذشته در سن ۹۰ سالگی از دنیا رفت. این هنرمند از اوایل خرداد ماه به دلیل عارضه کلیوی در بیمارستانی در تهران بستری شده بود.

اکنون به بهانه درگذشت این پیشکسوت بازیگری، تصمیم گرفتیم با بهرام دهقانیار، آهنگساز موسیقی متن مجموعه ماندگار «پدرسالار» که در سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴ تولید و پخش شد، گفت‌وگویی داشته باشیم.

دهقانیار درباره جریان همکاری‌اش با مجموعه «پدرسالار»چنین گفت‌: کارگردان سریال، پیرو آثاری که در آن زمان برای شبکه دو ساخته بودم، با من تماس گرفت و گفت که باتوجه به تسلطی که در موسیقی ایرانی دارم و پیشتر هم با آثارم آشنا شده، تصمیم به دعوت از من برای ساخت موسیقی گرفته است. در نتیجه برای ساخت موسیقی سریال «پدرسالار» ، بخش‌هایی از چند قسمت اول را که فیلم‌برداری شده بود، به من نشان دادند. من هم بلافاصله وقتی صحنه‌ها را دیدم، با الگویی که مرحوم کشاورز به عنوان یک پدر مقتدر ارائه داده بودند، تمی در ذهنم شکل گرفت که بعدها در موسیقی تیتراژ پیاده شد.

او ادامه داد: در همان لحظه با پیانویی که در آنجا بود، ایده‌ای که در ذهنم شکل گرفت را برای مرحوم خواجویی (کارگردان سریال) نواختم. از ایشان سوال کردم که آیا چنین فضای صوتی که در موسیقی چهارگاه ایرانی باشد را برای این سریال مناسب می‌بیند که با آن موافقت کردند. از آنجایی که مرحوم خواجویی پیشتر از حضور استاد محمد علی کشاورز در این سریال به من خبر داده بودند، خیلی دوست داشتم که نظر ایشان را نیز درباره ایده موسیقی متن سریال بدانم. قرار گذاشتیم که وقتی طرح تیتراژ را تمام کردم، مرحوم خواجویی به همراه مرحوم کشاورز بیایند و کار را بشنوند. این بهانه‌ای شد تا من سعادت دیدار مرحوم کشاورز را در خانه خودم داشته باشم. به محض اینکه صدای تیتراژ از استودیوی من پخش شد، دیدم که سر خود را بالا آورد، بلند شد و مرا بوسید و بغل کرد و گفت که «به تو تبریک می‌گویم. این خود جنس و موسیقی است که می‌خواستیم. با این موسیقی که ساختی، کاراکتر مرا در این سریال به خوبی تعریف کردی.»

این آهنگساز افزود: این تعریف‌ها بسیار برایم جذاب بود؛ زیرا در آن سال‌ها به تازگی از آلمان بازگشته بودم و این تشویق‌ها خیلی می‌توانست برایم تعیین‌کننده باشد. این دیدار، فرصتی شد که طی ضبط پروژه، دو بار دیگر هم آقای کشاورز را ملاقات کردم که حدود دو ـ سه ساعت مهمان من بودند و درباره قطعاتی که کار کرده بودم و ایده‌های آن پروژه با هم صحبت کردیم. ایشان هم برای من از کار خودشان و آهنگسازان موسیقی فیلم که از دهه ۴۰ به بعد از نزدیک دیده بودند و روش کار آنها برایم خاطراتی را تعریف کردند که این صحبت‌ها در آن زمان و حتی کارهای بعدی‌ام خیلی به من کمک کرد.

دهقانیار در ادامه گفت‌وگو چنین یادآور شد: «این جریانات گذشت تا اینکه سریال پخش و با استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان مواجه شد؛ البته در آن زمان همانند امروز امکانات ماهواره‌، اینترنت و تکثر کانال‌های تلویزیونی نبود؛ در نتیجه مردم با دقت بیشتری سریال‌ها را تعقیب می‌کردند و عوامل ساخت سریال با دقت بالا انتخاب و کارها با کیفیت بسیار خوبی ساخته می‌شد. تقریبا پس از سه ماه پخش این مجموعه، جشنی در یکی از پارک‌های شمال تهران گرفته شد. به یاد دارم که وقتی استاد کشاورز می‌خواستند به روی صحنه بروند، دست مرا گرفتند و با خود به روی سن بردند که در آنجا اظهار لطف فرمودند و از موسیقی من بسیار تعریف کردند. من هم به عنوان کسی که با عشق و امید به ایران بازگشته بود، با انگیزه بسیار بیشتری به فعالیت موسیقی خود ادامه دادم. البته در سال‌های بعد دو یا سه بار با هم تلفنی صحبت کردیم و یک بار هم در یکی از جشن‌های خانه سینما مرا دیدند و به شوخی گفتند که پدر سالار به اینجا بیا و کنار من بنشین!»

او در پایان گفت: برای ساخت موسیقی مجموعه «پدرسالار»، از استاد مرحوم شهریار فریوسفی (آهنگساز و نوازنده تار، سه تار، بم تار) دعوت کردم. در صحنه‌هایی از سریال، استاد کشاورز در کنار حوض قدم می‌زد و صدای تار پخش می‌شد و به طور کلی ترکیب موسیقی‌های این مجموعه بسیار هماهنگ با سکانس‌های سریال طراحی شده بود. به یاد دارم استاد کشاورز از من پرسیدند، «نوازنده این تار چه کسی است؟ بسیار پخته اجرا شده است.» و من در پاسخ به ایشان توضیح دادم که استاد شهریار فریوسفی است. بهرام دهقانیار موسیقی مجموعه‌های تلویزیونی چون خونه مادربزرگه، زیرگنبد کبود، قهوه تلخ، ویلای من، همسران، قصه‌ها تابه‌تا و خانه سبز را آهنگسازی کرده است. ساخت موسیقی فیلم «شهر موش‌ها ۲» در دهه ۹۰  هم از جمله کارهای این هنرمند است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استاد کشاورز ساخت موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۰۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای پخش سریال سلمان فارسی در سال ۱۴۰۵

کارگردان سریال سلمان فارسی گفت: ما در روند ساخت سریال طبق برنامه پیش می‌رویم؛ تدوین هم در حال انجام است و تلاشمان می‌کنیم سریال را سال ۱۴۰۵ به پخش برسانیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما با همراهی محسن برمهانی معاون سیما از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی» بازدید کرد و در جریان روند تولید آن قرار گرفت؛ در ابتدای این دیدار جبلی در کنار داود میرباقری (کارگردان)، برمهانی (معاون سیما) و حسین طاهری (تهیه‌کننده) و گروه همراه به تماشای سکانس‌هایی از پروژه نشستند و بخش‌هایی از سریال در حضور وی تصویربرداری شد و در ادامه میرباقری و طاهری، رئیس سازمان صداوسیما را در جریان روند تولید سریال قرار دادند و توضیحاتی درباره لوکیشن آتشکده ماربین ارائه کردند.

انوش معظمی، امیررضا دلاوری، فرخ نعمتی و حسام منظور از جمله بازیگرانی بودند که در لوکیشن آتشکده ماربین حضور داشتند و مقابل دوربین رفتند؛ سکانسی که در بازدید جبلی تصویربرداری شد، مربوط به بازی انوش معظمی و حضور هنروران بسیاری بود که در کنار این بازیگر قرار داشتند و به خاطر دقت و حساسیتی که میرباقری در کارگردانی دارد، این سکانس چند بار تکرار شد تا مورد تأیید کارگردان قرار بگیرد.

پیمان جبلی در حاشیه بازدید از پشت صحنه این سریال اظهار کرد: من برای عرض خسته نباشید به گروه تولید سریال خدمت آقایان میرباقری، طاهری و عوامل تولید این مجموعه از جمله بازیگران، هنروران و عوامل پشت دوربین رسیدم تا همچون گذشته در جریان روند تولید و پیشرفت پروژه قرار بگیرم؛ ما در سازمان صداوسیما تمام هم و غم و تلاشمان این است که نیازهای این مجموعه فاخر و تاریخی و جریان‌ساز تأمین شود.

وی با بیان اینکه مراحل تولید اعم از تهیه و تأمین زیرساخت‌ها و ساخت و سازها و یا تأمین مراحل مختلف تولید طبق برنامه پیش می‌رود، افزود: امسال یکی از سخت‌ترین سال‌های تولید سریال در طول این هفت سال است که تولید این سریال آغاز شده است و می‌توانم بگویم امسال یک سال سرنوشت ساز است.

رئیس سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه وظیفه ما در سازمان صداوسیماست که از همه ظرفیت‌ها و اختیاراتمان استفاده کنیم تا این مجموعه طبق برنامه‌ریزی پیش برود چون استاد میرباقری و همکارانش با جدیت مثال‌زدنی کار را پیش می‌برند، عنوان کرد: در سرمای زمستان و در مناطق پربرف و در گرمای تابستان زیر آفتاب کار را با دقت و وسواس و حساسیت کار را دنبال می‌کنندو امیدوارم ما و همکارانمان در سازمان و به خصوص سیمافیلم هم بتوانیم همچون گذشته در خدمتشان باشیم.

تلاش برای پخش سریال سلمان فارسی در سال ۱۴۰۵

در ادامه داود میرباقری کارگردان سریال درباره روند تولید سریال اظهار کرد: فصل تولد سلمان را گرفته‌ایم و این روزها کار ادامه دارد؛ در اصل سکانس‌ها مربوط به بودخشان (پدر سلمان)، فرماندار جی است که در آتشکده ماربین مقابل دوربین می‌رود.

وی در پاسخ به این سوال که کار چه زمانی به پایان خواهد رسید هم افزود: ما طبق برنامه پیش می‌رویم؛ تدوین هم در حال انجام است و تلاشمان می‌کنیم سریال را سال ۱۴۰۵ به پخش برسانیم.

حسین طاهری تهیه‌کننده سریال هم درباره تولید سریال گفت: سلمان فارسی یکی از مجموعه‌های بزرگ صداوسیماست که در تولید آن هم نگاه مدیران و هم نگاه ما به آینده و نسل‌های بعدی است؛ اینجا یک دانشگاه عظیم است که نسل‌ها را برای صنعت فیلمسازی رشد می‌دهد.

وی ادامه داد: در معماری مجموعه تلاش شد تا یک کار جدی از ایران باستان را به جا بگذاریم، دوره‌ای که مغفول مانده بود اما با همت رئیس سازمان صدا و سیما این بستر ایجاد شد.

کد خبر 749981

دیگر خبرها

  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • هنرمند پرآوزاه موسیقی خراسان شمالی درگذشت
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • سریال «سلمان فارسی» ۱۴۰۵ به پخش می‌رسد
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • تلاش برای پخش سریال سلمان فارسی در سال ۱۴۰۵
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه